Az utolsó adás (2017)

0
10/10
(2)
Kedvenc
Később megnézem
Alkotás jelentése

Készítők

delicatessen delicatessen
Az utolsó adás (55p),

Szereplők: Héger Tibor, Domján (Dobos) Kata, Olláry István
Írta és rendezte: Kovács Patrick
Fényképezte: Mitrov Gabriella

2018-ban a 4. Magyar Filmhéten a film öt kategóriában kapott jelölést.
Az utolsó adás

1956 nyarán Magyarországon nyomasztó a szovjet elnyomás. A rádióból ömlik a propaganda, ezen a forró nyári napon is. De ma egy pillanatra elnémul és Elvis Presley rock and roll nótája szólal meg. Az ország lefagy.
A lázadó rádióamatőr sokáig nem élvezheti a sikeres szabotázst, mert bemérik és eljönnek érte.
A veréstől tolószékbe kerül és a szociális foglalkoztatóban éli tovább az életét. Az államvédelem azonban itt sem hagyja békén, titokzatos helyre szállítják a vasfüggönyhöz. Eltitkolt rádiózavaró állomásra kerül ahol nyugati adásokat elemeznek és zavarnak. A rádióamatőrt Itt éri a forradalom, ami miatt az elvtársak és a kollektíva percek alatt köddé válik és így egyedül marad. Az épületen túl drótkerítés és 1 millió akna van, amivel egy mozgássérült aligha birkózhat meg. Újraéleszti a lekapcsolt műszereket és rádión igyekszik nyugattól segítséget kérni. Így ismerkedik meg egy amerikai telefonos kisasszonnyal a bécsi nagykövetségről.
A kezdeti fagyos viszonyon nem segítenek a nyelvi nehézségek, sem a hivatalos amerikai álláspont. De a fiatalok beszélgetése kezd elmélyülni, holott ez a nőnek tilos, ám valahol mindketten tudják, hogy soha nem találkozhatnak.
Alap adatok Sikerek Hozzászólások (1)
Betöltés...